Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Fastans inverkan på jaktinstinkten!

17 december 2013

Igår hade jag bestämt mig för att se hur jag skulle reagera på 24-timmarsfasta. Började dagen med rask promenad till jobbet, vilket numera tar ca 45 minuter. Det blev en intensiv dag med fullt upp att göra, och då var det jättebra att inte behöva lägga tid på att äta. Ett par koppar te slurkar man lätt i sig medan man samtidigt jobbar.

Kom iväg vid 18-snåret och tittade in på varuhuset på Östemalmstorg för att köpa en Sawa-spruta. Trodde jag…… Det hade de aldrig hört talas om och det har väl inte du heller?

I vår jultradition hemma ingår att baka mandel-ess och förr i tiden även spritskransar och andra kakor som krävde en sprits-spruta modell stabil. Jag har använt denna åldriga Sawa-spruta i alla år, men nu hade jag bestämt mig för att den var för ohygieniskt äcklig med pappas gamla limningar…Sprutan har alltså överlevt pappsen, men nu ska den få gå i graven före mamma, så jag skulle alltså inhandla en ny. Lättare sagt än gjort visade det sig… Fortsatte ner till det större Å-varuhuset i city, men inte heller där kunde man uppbringa en dylik spruta. Små fjantiga frosting/iceing-mojänger hade de, men de duger inte till kakor.

Vidare till det anrika varuhuset som har allt i kvalitet…..näe, inte ens NK hade, men damen mindes att det hade funnits förra året, så de måste alltså fortfarande produceras. Så nu var den vilda jakten igång och jag tänkte inte ge upp även om det började knorra betänkligt i magen. Vidare till John Wall. DÄR borde det finnas, trodde NK-expediten, men i helskotta heller… jag slank så in på Cervera vägg i vägg och hör o häpna. Där fanns en kakspruta – visserligen inte av märket Sawa, utan en modern historia i plast, men den får duga. Den ska invigas till helgen. Vi får se om de blir lika bra som med den gamla sprutan – du som har ett exemplar av MåBras kakbok ”Baka GI-smart” hemma vet hur de ska se ut!

Glad och nöjd begav jag mig hemåt, men det fick faktiskt bli bussledes. Hur det gick att 24-timmarsfasta? Hur bra som helst! När jag väl var hemma hade det gått 23 timmar sedan senaste matbit, så det blev fest  på kokt broccoli med några skivor rökt skinka!

spruta

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar