Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  Färskpotatisens lov

  29 maj 2015

  Åh, nu börjar den äntligen komma till överkomligt pris, alltså den svenska färskpotatisen. Idag köpte jag för 14 kronor kilot och det tycker jag att den är värd, även om jag vet att handlarna snart kommer att sälja den till förlustpris. Till midsommar – om inte förr – brukar den säljas för typ 99 öre, men den är värd betydligt mer än så.

  Vi blinkar inte för att ge 25 kronor för äpplen, och jordäpplena är vår fantastiska stapelföda, så runt tian kan vi gott betala, så får vi en bra produkt och bonden kan leva på sin odling.

  Att sitta ute på trappan i mitt sommarparadis på Öland och skrapa potatis med en lagom slö kniv är en ren njutning för själen. Idag i denna vårkyla kunde jag inte ens sitta på balkongen här i Hammarby Sjöstad, så det fick duga att stå vid diskbänken och känna hur det lösa skalet bara glider av. Jag gör hellre så än borstar – det är en gamma ärvd vana från min salige far och jag tycker det är mysigt och potatisen blir snygg!

  Den som tror att man blir tjock av potatis har fel. Man blir tjock av att äta för mycket oavsett vad det är och potatisen är ingen GI-bov utan ett livsmedel med högt mättnadsindex. Så det så! Potatis är inte bara nyttigt, det är ju vansinnigt gott också och särskilt så här i början på säsongen innan jag har blivit bortskämd med den varje dag – då är det nästan lika gott som sparris, dillkokt eller kanske ugnsstekt med pyttelite olivolja och kvistar av rosmarin eller timjan. Mummms! Ät och njut!

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/52-ar-annu-battre-an-man-trott/