Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Facebook-skryt säger inte allt

7 oktober 2015

Bhutan Geographically

I morgon åker jag iväg på en resa som kan bli något av det mest spännande jag varit med om. Resmålet är landet Bhutan som ligger granne med Nepal. Vi kommer att vandra på höjder mellan 3600-4200 meter och hur det kommer att påverka min kropp har jag ingen aning om. Detta är ett land som sägs mäta framgång i bruttonational-lycka!

bhutan_1837918a

Jag har förberett mig genom att försöka ha en hygglig grundkondis och eftersom resan bokades för nästan ett år sedan har detta funnits i mitt medvetande länge. Det har varit en bra motivator för att inte slarva med motionen.

Det är ju faktiskt så att det inte är att springa tjejmilen som avgör hur vältränad du är utan det är att du har tränat inför loppet. Vad jag vill komma till är alltså att det är supersmart att planera en utmaning i god tid för att ha målet att orka genomföra det på ett så bra sätt som möjligt. Det är förberedelserna som är det hälsosamma i ditt leverne – inte att du kan skryta med ett genomfört lopp på Facebook… 😉

Eftersom jag fortfarande har så ont i foten att jag inte kan springa eller hoppa har jag alltså hittat andra utmaningar. Jag kan gå och åka skidor, så nästa mål är Tjejvasan som  jag tänkt genomföra nästa år. Därför hoppas jag komma igång med skidträningen långt före jul. Sen kommer jag säkert att skryta på Facebook också, men själva grejen är verkligen träningen innan!

Det kommer att bli lite sporadiska inlägg ett tag framöver, förutom ett inlägg som jag redan har skrivit men som ligger och väntar på publicering. Det finns nog ingen internetuppkoppling på de Bhutanesiska bergssluttningarna, men jag återkommer med några egna bilder från resan, hoppas jag. Fortsätt också gärna att skicka frågor till mig, så svarar jag så snart jag kan.

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar