Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Ett desserttips i sommarvärmen!

23 juli 2014

Det kom en fråga till redaktionen angående att recept på blodapelsingelé som finns på hemsidan. Frågan gällde hur mycket juice man får ut av en blodapelsin för att göra detta recept. Jag tyckte att det såg gott ut (receptet är inte mitt, tyvärr) ;-)) men vill tipsa om det som en frisk och fruktig dessert som även passar som ett mellanmål i sommarvärmen! Det ger bara 165 kcal/portion och kan därför funka även en 5:2-are på en halvfastedag! Receptet går naturligtvis att göra på vanlig juice också eller på någon blandjuice! Så här skrev jag till Marianne som svar på frågan:

Har fått din fråga angående receptet på blodapelsingelé. Receptet är inte mitt, men visst låter det som härlig sommardessert, som kan vara värd att prova. Jag gissar dock att det kan vara svårt att få tag på blodapelsiner så här års. De brukar finnas runt jul och i början av året. Men det går utmärkt att använda juice på flaska, och blir ju betydligt enklare också. Var dock noga med att det är ren juice du väljer och inte en sockrad nektar eller saft.

Apelsiner kan ju ge väldigt olika mycket juice, så det är svårt att säga exakt hur många som går åt om du skulle vilja göra receptet på färska apelsiner någon gång. Gissningsvis kan du få ut 0,5-1 dl juice/apelsin, men där får du prova dig fram och köpa på dig så att du garderar dig så att det räcker! Blir det för många är de goda att äta färska eller i en apelsinsallad! Lycka till!

Fest1002-blodapelsingele-

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar