Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

En vanlig 5:2-fråga

21 april 2016

Alice som är medlem i 5:2-klubben ställer en fråga som är vanlig: ”På mina dagar med halvfasta äter jag 500 kcal. Ofta utövar jag kroppsarbete eller träning motsvarande 500 kcal. Då hamnar jag ju på ett intag på 0 kcal. Hur gör man då? Ska jag äta 500 kcal till?”

Mitt svar till Alice:

Om du utför kroppsarbete eller tränar/motionerar så tycker jag att du ska se det som en bonus. Intaget blir inte 0 kcal – intaget blir alltid det du äter, men energibalansen kan hamna på 0 eller snarare på minus, och för de flesta är det precis det man eftersträvar för att gå ner i vikt.

Skulle du träna eller kroppsarbeta väldigt hårt kan det dock finnas anledning att äta lite extra. Du kan lägga till 1-200 kcal som ett extra mellanmål efter träningen, men alltför hård träning är inte lämpligt på fastedagarna. Om du tränar hårt och regelbundet skulle jag föreslå att du testar 16:8-metoden istället.

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar