Annons
MENY
 • Ämnen
 • Om
 • Välkommen till Hälsoboostbloggen! En skön och färgsprakande mix av läsning för dig som vill bli sund, strålande och stark. Sara Brodén och Louise Andersson har tillsammans en unik kombination och erfarenhet som garanterat kommer inspirera och motivera dig till att leva ett mer hälsosamt liv. Louise är personlig tränare, kostrådgivare och forskare som älskar styrketräning och att hjälpa andra att nå sina mål. Sara är fotograf och hälsoinspiratör som älskar träning i olika former och att motivera andra.

  Annons

  En vanlig 5:2-fråga

  21 april 2016

  Alice som är medlem i 5:2-klubben ställer en fråga som är vanlig: ”På mina dagar med halvfasta äter jag 500 kcal. Ofta utövar jag kroppsarbete eller träning motsvarande 500 kcal. Då hamnar jag ju på ett intag på 0 kcal. Hur gör man då? Ska jag äta 500 kcal till?”

  Mitt svar till Alice:

  Om du utför kroppsarbete eller tränar/motionerar så tycker jag att du ska se det som en bonus. Intaget blir inte 0 kcal – intaget blir alltid det du äter, men energibalansen kan hamna på 0 eller snarare på minus, och för de flesta är det precis det man eftersträvar för att gå ner i vikt.

  Skulle du träna eller kroppsarbeta väldigt hårt kan det dock finnas anledning att äta lite extra. Du kan lägga till 1-200 kcal som ett extra mellanmål efter träningen, men alltför hård träning är inte lämpligt på fastedagarna. Om du tränar hårt och regelbundet skulle jag föreslå att du testar 16:8-metoden istället.

  Dela
  Tweeta
  Maila
  Kommentera
  artiklar | recept
  Annons


  Annons

  Hälsoverktyg
  Kaloritabell
  Motionstabell
  Räkna ut ditt BMI
  Räkna ut ditt kaloribehov
  Räkna ut din midja / höftkvot
  Ner i vikt - tjänster
  Onlinekurser för nya vanor
  Veckans meny
  Nyhetsbrev

  Laddar http://viktcoachen.mabra.com/funkar-det-att-festa-pa-helgen/