Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

En ny utmaning!

6 januari 2015

God fortsättning på 2015!

Året har börjat bra, tycker jag även om jag hade önskat lite mer snö… Några direkta nyårslöften blev det som vanligt inte för mig, men jag har bestämt en ambition att försöka få ordning på min onda fot som har spökat i 2 1/2 år.

Tack och lov hindrar inte foten mig från att åka skidor eller gå, så det har blivit en hel del av den varan de senaste dagarna. Sen nyår har det blivit 6-7 mil på skidor, och jag hoppas hinna många fler innan vintern är över. Om ett par veckor bär det iväg till Alperna och där hoppas jag kunna åka både längd och utför. Längdskidåkning är något av det bästa man kan ägna sig åt när det finns snö. Det är snällt mot lederna, ger både kondition och allsidig styrketräning – perfekt för alla åldrar.

Jag blev inbjuden till en grupp på Facebook – 100 pass innan midsommar och den hakade jag på. Det är alltid kul att ha en morot, ett mål som går att räkna för att se till att uppfylla. (notera att jag inte skrev försöka uppfylla utan se till att uppfylla, det blir en väsentlig skillnad i ambitionsnivå!) För att räknas som ett pass ska det pågå i minst 30 minuter och man ska bli svettig nog att behöva en dusch – en riktigt bra definition på ett pass, tycker jag!

Gå gärna in och kolla på Facebook och haka på eller skapa en egen utmaning bland dina vänner. Ett litet tävlingsmoment kan trigga de flesta att anstränga sig en smula extra!

skidor

Bättre än så här blir det knappast!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar