Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

En av mina favoritmiddagar på sommaren!

27 juni 2016
Grillad färsk tonfisk är en favoriträtt. Med en god mangosalsa blir det en festmiddag!

Igår åt vi en riktig festmiddag. Grillad (certifierad) tonfisk när den grillas så lätt att den är rå i mitten…mums! Till detta en korianderdoftande mangosalsa som bryter fenomenalt mot tonfisken som fått marinera i ljus soja och ingefära. Det här receptet går att variera efter smak och råvarutillgång. Ett bra recept hittar du här, men idag hade vi lite tärnad avokado och tomat i salsan och färsk ingefära i fiskmarinaden. Pak choi hittar vi inte i Byxelkrok, men den lokalt odlade färskpotatisen är så god att den kan vi inte undvara.

Alla gillar inte koriander, men nu har även min bror som tidigare varit anti-koriander fallit till föga och vant sig vid smaken. Tar man för mycket kan det smaka lite tvålaktigt, så det gäller att krydda en smula sparsamt. Koriander är annars en krydda som även jag hade svårt för i början, men nu älskar jag den när den hamnar i rätt sällskap!

menyn-grillad-tonfisk-med-p-420x300

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar