Annons
Viktcoachen
23 april 2013

Det är mycket 5:2 just nu….

Annons

Intresset är stort för den här nya 5:2 – dieten. Det pratas mycket på stan och det är många som frågar och undrar. Så även min blogg domineras nu av tankar och funderingar runt dieten, men självklart tar jag upp andra frågor som kan vara av intresse. Det ska också noteras att det här inte i första hand är en bantningskur, utan en väg att förbättra sina blodvärden och det s.k. IGF-1-värdet, som sägs påverkas positivt av en sån här 5:2-diet. Jag testar den för att kunna berätta om mina erfarenheter, men uppmuntrar ingen att följa efter innan jag har utvärderat resultatet.

Ska först redovisa gårdagens intag:

Frukost:
kaffe med 1,5 dl Latte Art – mjölk 0,9 %
1 skiva falu grovrut
15 g hamburgerkött
1/2 tsk lättmargarin
4 skivor gurka                                                  132 kcal

Lunch:
150 g Keso mini
1 dl hallon                                                         147 kcal

Tidig middag:
100 g Keso mini
1 äpple                                                                 140 kcal

Kvällsmål:
4 körsbärstomater
1 1/2 müsliskorpa                                               56 kcal

Totalt hela dagen                                    475 kcal      P: 34 % F: 17 % Kh: 49 %

Förra veckan togs ju blodprover, men jag glömde be om att få göra mätning av fettprocent och muskelmassa. Idag var jag åter på Feelgood och träffade PT-Patrik, så då passade vi på att testa idag istället. Nu har det ju gått en vecka och 3 fastedagar, så det värsta kanske rann av direkt (hm-;), men jag hoppas ändå att den uppföljande mätningen om ca 5 veckor kommer att visa någon skillnad.

Patrik och doktor Lars-Magnus ska försöka hitta vad det är för fel på mitt ben som gör att jag inte kan springa och hoppa på gympan, så idag har jag gjort övningar på balansplatta och studsmatta och sen fick jag springa på löpbandet en stund. Har fått läxa att fortsätta träna hemma och en ny balansplatta är införskaffad. Har också fått remiss till röntgen för att se om det är nåt knas i skelettet. Tänk, om jag också kan springa Tjejmilen, eller åtminstone Solsidan Runt som jag gav mig på förra sommaren – men då fick jag gå det mesta av vägen. Målet är att kunna springa eller åtminstone småjogga igen. Går inte det, finns det såklart andra motionsformer som funkar. Huvudsaken är att kunna fortsätta röra på kroppen.

I går kväll lyssnade jag och 499 andra på först Katarina Woxnerud och sedan Mia Törnblom som inspirerade till nya hälso-krafttag. Vi hade invaderat Berns till en MåBra-kväll med en massa härliga människor. Det bjöds på wraps och smoothies, men eftersom det var lågkallodag för mig fick jag nöja mig med ett glas vatten. När jag kom hem vid 22.30 efter en promenad i kvällsblåsten var jag både frusen och hungrig. Himmel, så gott det var med en kopp rooibos. Och gissa hur deliciöst det smakade med den skorpa jag hade utrymme för! Somnade sen gott, men vaknade lite extra tidigt – ett fenomen som uppträtt efter varje fastedag. Troligen är det hungern som får mig upp ur sängen i ottan, men jag känner mig verkligen ovanligt pigg också. Det här är busa-spännande!

Läs mer om:  5:2, 5:2 - dieten
 • http://5-2dieten.se Malin

  Hej, åh så kul att se att någon gör alla blodtesterna också, ska bli spännande att se resultaten där!

  Jag har själv hållit 5:2 dieten sedan i januari och jag har tappat nästan 10 kg – och har inte mått så bra på länge. Den här dieten känns sund!

  Tror att du får bättre effekt om du låter kroppen vila från mat i minst 16 timmar, dvs hoppa frukost eller middag under dina fastedagar – kolla gärna in min blogg hur jag gör. Jag tyckte det var lättare att hoppa frukosten o dela upp kalorierna på lunch och middag. Måltiderna blev mer rejäla då och jag låter kroppen vila från mat mellan ca 20 kvällen innan till och med ca 12 dagen efter! Ett tips bara!

 • http://5-2dieten.se Malin

  Kolla gärna min webbsida http://www.5-2dieten.se, jag har skrivit rätt mycket om forskningen och dieten där :)

 • Mika

  Hej Marie!

  Men hjälp vad du är duktig!!! Så kul att du testar denna dieten. Jag är själv riktigt intesserad men har inte kommit till skott. Så kul att följa dig och få tips! Tack för all inspiration du gett mig genom åren! (15 år!)

  Varma kramar / Mika

 • Yngve

  5-2, Gi,LCHF, soppor av olika slag och en uppsjö av olika piller m.m. Vad är det för fel på motionera och ät mindre calorier VARJE dag??

 • Marie Tegnér

  Hej Yngve,
  Det är inget fel ALLS att motionera och äta mindre, men för många är det svårt att få det att fungera i vardagen. Det är när det normala beteendet inte funkar, som det här kan vara ett alternativ. Observera också att det inte enbart är en ner-i-vikt-metod.

 • Bodil

  Är sugen på att testa. Har dock en fundering. Jag uppfattade inslaget från vetenskapens värd att man under fastedagen endast skulle äta en sammanhängande måltid. Dvs inte flera mål. Har jag uppfattat detta fel. Tacksam för respons

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar