Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Det är bara bryta ihop och komma igen!

26 juni 2016
Jag funderar över hur man kan använda sitt minne till att lyckas med det man vill åstadkomma!

Vilket fantastiskt midsommarväder. Jag har firat midsommar med nära och kära vid Skäftekärrs järnåldersby på norra Öland. Riktigt traditionellt med folkdans, stångresning och små lustiga grodor! Så här soliga och var somrarna alltid när jag var barn – åtminstone är det vad jag kommer ihåg.

IMG_5748

Visst har jag ett selektivt minne, men det är intressant att det mest är det roliga jag minns. De soliga dagarna, de skojiga kalasen, de mysiga kvällarna….. Tänk om jag kunde vara lika smart när det gäller annat jag gör – att bara komma ihåg det braiga jag har gjort. När jag har lyckats med det jag hade föresatt mig, t ex när jag lyckades gå ner 20 kilo i vikt. Eller alla fina golfslag jag har lyckats med… Men där är jag inte alltid lika positiv i mitt minne. Jag är väldigt snabb med att tycka att jag inte duger till att spela golf bara för att jag slår ett dåligt slag eller gör en usel runda. Hur många gånger har jag inte sagt att det är bättre att börja med bridge…men nästa tillfälle går jag ut och tror att det ska gå bra igen! Tur det – att man inte ger upp så lätt menar jag!

Samma sak med alla viktminskningsförsök både jag och många andra har gjort. Bara för att man misslyckas med det man har tänkt sig vore det tokigt att ge upp. Det är bara att bryta ihop och komma igen! Eller hur?

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar