Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Dags att ta tag i semesterkilona?

14 augusti 2016

magen

Har du njutit lite extra av god mat och dryck under semestern, är det kanske inte så konstigt om det har smugit på sig några kilon. Förmodligen har det mesta satt sig på magen där vi lättast lagrar överskottsenergin. Men glädjande nog är det, att det faktiskt är dessa kilon som är lättast att få bort!

Tricket är ”bara” att komma igång – det är ju tyvärr inte så att kilona ramlar bort av sig själva, tyvärr! Nix, det måste till en smula beslutsamhet för att få till en åtstramning av energiintaget och kanske också en ökning av motionsdosen.

Vad krävs då för att hitta in i rätt vanemönster?

  • Beslutsamhet har jag redan nämnt och den kan bara du själv åstadkomma genom att intala dig själv att du verkligen vill och är beredd!
  • Välj en metod som fungerar i din vardag och som inte kräver alltför mycket uppoffringar så att det känns övermäktigt.
  • Träna lustfyllt men också med disciplin så att det känns lika nödvändigt som att borsta tänderna.
  • Bestäm ett startdatum och var beredd på att låta viktminskningen få ta den tid som är realistisk – inte för kort tid vilket kan stressa men inte heller för kort, vilket kan få dig att slarva.
  • Ta hjälp av din omgivning! Berätta för dem som vill stötta med glada tillrop och som kan undvika att utsätta dig för onödiga frestelser.
Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar