Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Butiksstrategier

22 mars 2016

Ofta när jag handlar mat använder jag scannern för att slippa stå i kassakön och på så sätt spara tid, men idag blev det ingen tidsbesparing… En av varorna funkade inte att scanna, så när jag skulle betala fick köpet avbrytas och sen började vi om från början och jag fick lägga upp allt på bandet. Så gick det med den tidsvinsten…

Och i förrgår åkte jag på avstämning – också typiskt när mannen sitter utanför i bilen och väntar. Dessbättre hade jag inte handlat så mycket, så det gick rätt snabbt ändå!

Men jag behöver ett tips! Hur i all världen lyckas man packa påsen samtidigt som man handlar när varorna i butiken liksom kommer i fel ordning? Mejerivarorna är ju fyrkantiga och ganska tunga, men de kommer alltid efter grönsakerna och jag vill inte stapla 1 kg yoghurt ovanpå mina fina tomater eller klämma till bananerna så att det blir mosade.  Olika påsar, javisst, men man kan ju inte ha hur många som helst… Bröd och andra klämkänsliga varor bör ju också ligga högt upp… Ofta slutar det med att jag lägger allt löst i korgen/vagnen och packar vid kassan, men då har jag missat halva vitsen med självscanningen. Hur gör du?

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar