Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Bra fråga från en medlem i 5:2-klubben

7 maj 2016

Så här skriver Suzanne på 5:2-klubbens frågesida:

Hej Marie! Jag och min man kämpar på med 5 2 dieten. För min man går det bra med fastedagarna, men lite sämre för mig. Jag dricker mycket te, men alltid utan socker. Jag har svårt att få bukt med hungern på fastedagarna, så min fråga till dig är om jag kan använda sötningsmedel i teet. Jag dricker även en hel del lightläsk. Vi är inne på tredje veckan och jag har hållit mig med dom 500 kcal som jag får äta förutom en dag då jag tog en apelsin. Saken är den också att jag slutade röka för 8 månader sen. det kanske är det som gör att hungern gör mig galen.

Tack för en fin sida. //suzman

Hej suzman,

Bra att ni kämpar tillsammans – det brukar underlätta att vara två. Te är bra – prova gärna olika sorter och olika smaker, så blir det lite roligare. Sötningsmedel tar inte bort hungern, snarare tvärtom. Samma sak med lightläsk – det kan faktiskt öka suget.

Satsa hellre på aktiviteter istället för att fokusera på fastan. Ju mer du har att göra, desto mer glömmer du att du är hungrig. Ju mer du tränar på att vara hungrig, desto lättare går det. Det är ju inte farligt utan bara lite jobbigt och det kan man lära sig att stå ut med. Oftast går suget över efter en stund om du bara står ut. Men som sagt – smaksatta teer och smaksatt vatten (utan socker och sötningsmedel) går utmärkt!

Självklart har du haft lite extra jobbigt eftersom du slutat röka men DEN hälsovinsten är enorm, så du gör ett fantastiskt bra jobb. Bra kämpat! Och lycka till i fortsättningen! //Marie

52-logotyp

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar