Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach och har tidigare bloggat på mabra.com. Här hittar du alla hennes tidigare inlägg med ner i vikt-tips, svar på läsarfrågor och spännande fakta om 5:2-dieten.

Annons

Béarnaisen ”vann”!

25 januari 2017
Årets Matbluff 2016 är utsedd - här kan du läsa vilket livsmedel som "vann" priset.

Det var fler än jag som tyckte att Erik Lallerstedts tryffelbéarnaise var allra värst av de 5 nominerade till Årets Matbluff 2016. (se mitt inlägg från igår här). Tja, jag misstänker att Kavli inte är särskilt glada över detta välförtjänta ”pris” även om man brukar säga att all publicitet är bra för affärerna. Det kanske finns en och annan som av ren nyfikenhet går och köper denna s.k. tryffelbéarnaise för att klura ut om den smakar tryffel.

Nyheten avslöjades i TV4 Nyhetsmorgon i morse (se klippet här) och i en intervju med Kavlis marknadsdirektör fick vi höra att det faktiskt inte GÅR att laga äkta béarnaise industriellt. Tryffeln skulle inte smaka något alls och smör kan man inte ha i eftersom såsen skulle bli hård om den kylförvarades…..? Men hallå – varför försöker man överhuvudtaget, om det uppenbarligen inte går utan att vilseleda oss konsumenter.

Får jag helt ödmjukt komma med ett förslag – döp om såseländet till något kreativt, ”Bluffbéa” kanske? Eller har du kanske ett kul namnförslag vi kan skicka till Kavli?

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar