Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Årets semla!

8 februari 2016

Jag har sagt det tidigare – semlor äter jag på fettisdagen, punkt slut! Sen må var och en välja att frossa i semmelwraps, semmelsmoothies, baconsemlor och jag vet inte vad man hittar på för att få oss att köpa, köpa, köpa och äta, äta, äta…

Nå, i morgon är det fettisdagen och ska jag äta detta upphaussade bakverk så ska det åtminstone vara riktigt gott, annars kan det kvitta. Jag har ju gjort ett recept som finns i nummer 2 av MåBra och det kan jag definitivt rekommendera. Mina semlor är inte överdrivet kaloririka, men ändå både saftiga och smakrika.

semla-recept-430x645

När vi bakade och fotograferade de här semlorna åt jag faktiskt inte av dem, men några släta bullar ligger kvar i frysen och dem ska jag tina upp i morgon och fylla.

Självklart är de inte supernyttiga, det vore en lögn att påstå. Det går helt enkelt inte att trolla med knäna och skapa en välsmakande traditionell semla som kryllar av vitaminer och  mineraler och som varken innehåller socker eller onödigt fett.

Tycker du inte att semlor är jättegott är det bättre att du avstår helt och lägger dina kalorier på något annat. Ska jag äta osunt ska det vara riktigt gott – då får själen sitt av den njutning det ger. Bjuds du på semlor i morgon – ta gärna en halv eller en kvarts semla – njutningen blir inte mindre, den varar bara någon ynka minut kortare!

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar