Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Årets mest googlade maträtt – gissa vilken det är?

16 december 2014

Jag fick telefon från Madeleine på Radio Gävleborg idag. Hon berättade att årets mest googlade recept är……………chiapudding!!! Det känns roligt att vi har noterat chiafröet som ett spännande och intressant livsmedel och att det på MåBras hemsida finns ett flertal recept med just chia. Några av dem hittar du här!

Eftersom intresset är stort ville Radio Gävleborg ta upp detta lilla mirakelfrö i direktsändning i deras morgonprogram i morgon bitti, så då kan du höra oss prata mer om chia, dess ursprung och de goda egenskaper som det tillskrivs. Vill du lyssna knappar du in på Sveriges Radio P4 Gävleborg klockan 7.45 imorgon onsdag 17/12.

Jag blandar själv ofta chia i matbröd eftersom det suger vätska och därmed ger ett saftigt bröd samtidigt som det bidrar med en massa antioxidanter om vi tuggar sönder åtminstone en del av fröna.

Så här till jul tipsar jag om ett recept med saffran – jag kan inte skryta med att det är mitt, men det är säkert jättegott ändå 😉

Chiapudding med saffran och varma hallon

saffranschiapudding-chiapudding-saffran

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar