Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Är kroppen konstig eller smart?

6 mars 2016

Jag var så himla glad att jag inte blev förkyld när jag skulle klara mina skidutmaningar. Trots att jag hade folk omkring mig som snorade och hostade och trots att det kliade betänkligt i halsen, klarade jag mig genom både Orsaloppet och Tjejvasan och dagarna efter. Men nu sitter jag här med huvudvärk och trånga bihålor och undrar hur risig jag ska bli? Har jag bara skjutit upp eländet eller ska jag klara mig igen?

När jag jobbade som lärare blev jag oftast förkyld när det var skollov – jag tror faktiskt att man kan intala kroppen att hålla emot om man verkligen vill. Det funkar kanske inte alltid, men med bra kost = varierad mat som förser kroppen med allehanda antioxidanter i form av vitaminer och mineraler får du åtminstone ett bra skydd mot många elaka virus.

Jag vill gärna tro att mina mat- och motionsvanor hjälper till att hålla mig frisk, så det är väl bara att fortsätta tro och samtidigt lyssna på kroppen. Den vill nog att jag ska ta det lite lugnt några dagar så att den får återhämta sig innan jag ska iväg på min årliga tjejvecka med utförsåkning i Alperna…

Idag kördes det riktiga Vasaloppet och jag hörde någon av elitåkarna berätta att han laddar upp med glass i stora lass…Tja pasta eller glass kanske kan kvitta när det gäller att bara ladda kroppen full med kolhydrater… De här åkarna kör ju sina 9 mil på ca 4 timmar och då går det åt massor av energi. Grattis till vinnarna John Kristian Dahl och Katerina Smutna, fast jag hejade på Britta Johansson Norgren. Hon tappade segern med 2 sekunder, delvis för att en del av killarna blockerade tjejspåren så att Britta blev instängd. 🙁

Jag har redan börjat fundera på nästa år…en smula sugen är jag allt på att köra ett riktigt Vasalopp nån gång i livet, men jag kanske skulle växla upp lite försiktigt och satsa på Halvvasan nästa år? Går det bra kanske det kan bli det riktiga loppet 2018. Då är jag ju pensionär på riktigt och borde ha tid att träna… Om kroppen lyder och jag får hålla mig frisk fortsättningsvis? Jag fortsätter med 5:2, bra mat och inte minst utrymme för njutning – det är min melodi!

map-image_v-90

Dela
Tweeta
Maila

1 kommentar
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar