Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Änglavakt i backen…

20 mars 2016

…eller tack för vettig skyddsutrustning!

Vår allra sista dag i Alperna kunde ha slutat riktigt illa. Jag var ju förkyld och funderade om jag verkligen skulle ge mig ut de sista timmarna innan hemresan, men vädret var fullständigt underbart så jag kunde bara inte låta bli. Strålande sol som värmde kroppen, men ändå kallt i snön som gav finfint före – det gick inte att motstå. Dessutom hade vi fått besök av en dotter till en av oss ”tjejer”. Ebba arbetar som skidlärare och hon hade gett oss några fina tips på hur vi ska bemästra backarna bättre och bli säkrare skidåkare.

Jag tyckte att jag började få kläm på carvingtekniken och ville gärna testa i de jämförelsevis ”snälla” backarna i Cervinia, så lördag morgon stod vi vid liften när de öppnade och begav oss upp mot 3500 meters höjd. Det kändes så ljuvligt att få åka i nypreparerade nerfarter – det är som att åka på randig manchester. Med långa sköna carvingsvängar började vi ta oss ner för den 18 km långa pisten, men så plötsligt hörde jag bara hur det fräste till bakom mig. Jag hann bara tänka att nu går det åt fanders – sen flög jag flera meter och landade med ett brak… Skidorna for åt ett håll medan jag tumlade runt och kasade vidare nerför backen som en klubbad säl.

Mörbultad och omskakad men oerhört lättad att det bara var staven som blivit oanvändbar tackar jag min lyckliga stjärna att jag är utrustad med både hjälm och ryggsköld – utan dem hade detta äventyr kunnat sluta på sjukhus. SÅ – om du liksom jag gillar att åka skidor – satsa på ändamålsenliga skydd! Hur försiktig man än tycker att man själv är, så finns de folk med dåligt omdöme eller bristande kontroll som kan förorsaka olyckor.

IMG_5147

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar