Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Äkta béarnaise gav ont i rumpan

29 juli 2016

Igår kväll hade vi vår sedvanliga sommarfest här i Byxelkrok. Vi är några vänner – tre syskonpar – som lärde känna varandra när vi gick i simskolan för sisådär 55 år sedan. Våra föräldrar träffades sedan här varje sommar och nu när ”di gamle” alla är borta, har vi ”unga” skapat en egen tradition med våra respektiven. Vi låter värdskapet vandra runt och det är verkligen riktigt trevligt.

Igår bjöds vi på perfekt grillad flankstek med squash och en härlig sallad. Värden hade dessutom lagat en äkta béarnaisesås och den var så himmelskt god att jag inte kunde motstå en rejäl slev… Och sen handplockade blåbär och hallon med glass!

Lite sent blev det innan vi cyklade hemåt, så i morse kände vi att det behövdes lite motion i friska luften. Vi äntrade våra mountainbikes och cyklade den vackra kustvägen söderut för att vända genom skogen vid Böda Sand och sedan cykla på en smal stig upp till Trollskogen vid Norra udden.

IMG_5805

Jag har bott på denna ö i snart 60 somrar och aldrig cyklat denna väg. Det har väl aldrig fallit mig in att försöka ens, men nu har jag ju nån som manar på… J. Det var en upplevelse – så vackert och så roligt att cykla helt ensamma ute i skogen, men 3 timmar tog färden och hjälp, vad jag hade ont i rumpan när vi kom hem. Men gårdagens bra var definitivt förbrukad! Sen var det sagolikt att få hoppa i det 22-gradiga Kalmarsundsvattnet.

IMG_5809 IMG_5807

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar