Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

Ajajaj mina stackars muskler…

10 november 2014

2013-06-20 13.31.24

Det brukar heta att kondition är färskvara men det gäller definitivt muskelstyrka också! Igår kväll var jag på min golffysgympa (som jag för övrigt vill rekommendera alla golfare att testa). Vaknade pigg i morse utan några kännbara men, men ack ack, nu börjar det strama överallt. Jag vet ju att träningsvärk brukar ta 24-36 timmar för att kännas och nu har det bara gått 20 timmar, så hur kommer det att kännas i kväll?  Hujedamig, det var ganska många benböj, vridövningar, balansövningar och andra tuffa körare med hjälp av medicinbollar, gummiband, hantlar och käppar och inte minst med den egna kroppsvikten som är nog så kännbar när man använder den på rätt sätt!

MEN – ont är inte alltid otrevligt. Detta kallar jag ”sköntont” och det är en himla skillnad. Jag vet hur bra jag mår när kroppen får en utmaning och jag vet att det kommer att kännas bättre för var gång jag tränat! Har du händelsevis tappat greppet om din egen träning, så kan jag bara säga – bestäm dig för att sätta igång igen! Det räcker att gå dit en enda gång, sen minns kroppen hur roligt och skönt det är!

För att inte tala om hur mycket bättre min golf kommer att bli nästa säsong! Det gäller att börja träna i tid så att jag kan njuta ännu mer av kommande rundor. Bilden är från en av mina favoritbanor – Omberg!

Dela
Tweeta
Maila

2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar