Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

5:2 för män från Mars?

16 april 2014

Jag fick en kommentar från en gammal god vän med anledning av titeln på min bok. ”Varför skriver du inte en uppföljare med titeln 5:2 för män?” undrade han.

Tja, det kanske är en idé, men faktum är att jag tror inte att så många män vill ha en hel bok om någon metod alls. Möjligen recept och kanske också ett schema över vad och hur mycket man ska äta, men en hel bok med en massa råd om vad man tar sig till när suget kommer och hur man hanterar sina frossarattacker….neej, de flesta män vill inte ha det.

Jag har uppfattningen att killar vill göra det ganska fyrkantigt enkelt för sig. Män är oftare  mer projektinriktade än vad vi kvinnor är. Har de bestämt sig för en linje, så gör de så utan att snegla så mycket på alternativ eller svårigheter. Därför klarar sig män med en kaloritabell som visar hur långt 600 kcal räcker, sen är det liksom klart, färdigt. Troligtvis blir graden av lyckande ganska stor eftersom 5:2-metoden faktiskt är så enkel att t o m en man fattar hur den går till, haha!

Självklart generaliserar jag ganska rejält nu, men inte sjutton funkar vi lika rakt av! Män är från Mars, så är det bara! 😉 Jag berörde detta som hastigast när jag pratade i Radio Gävleborg i går morse. Vill du höra hela det inslaget – klicka här!

män från mars

Visst är det väl lite småspännande att vi inte är helt lika? Nu är det inte fråga om att den ena är bättre än den andra (bäst jag skriver det så jag inte får en ilsk kommentar att jag inte har ett jämlikt tänk). Efter några spruckna förhållanden VET jag att vi tänker olika och uttrycker oss ännu mer olika. Män fattar inte alltid vad jag menar, så därför tror jag att det är bra att min bok heter just ”5:2 för kvinnor”. Troligen kommer en och annan man att läsa boken och ni är hur välkomna som helst att försöka begripa vad jag menar i det jag skriver. Att de flesta tjejer fattar är solklart och förhoppningsvis kan min bok inspirera många kvinnor att våga testa och med goda råd och exempel lyckas!

5:2 för kvinnor

5:2 för kvinnor

 

Dela
Tweeta
Maila

Kommentera
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar