Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

5:2 är ännu bättre än man trott!

19 maj 2015

Jag är i och för sig inte alls förvånad över de forskningsresultat som nu kommit från Karolinska Institutet. Redan från början pekade allt på att 5:2 är en metod som ökar välbefinnandet och minskar risken för att drabbas av bl. a hjärt-kärlsjukdom och diabetes. Att det dessutom fungerar utmärkt som viktminskningsmetod gör inte saken sämre när svenska folket blir mer och mer överviktiga.

Jag kan bara tacksamt konstatera att vi nu har ett bra och fungerande sätt att hantera övervikt. Även om det inte passar alla, så passar det ändå väldigt många. Jag vet inte HUR många jag fått mail från som är så himla glada att de hittat den här formen för att förbättra sin livsstil.

Själv har jag levt med halvfasta i mer än två år och även om jag inte är strikt längre, så hjälper det mig att hålla vikten någotsånär konstant. Känner jag att det börjar bralla iväg åt fel håll ser jag till att vara extra konsekvent under en period och så är jag snart tillbaka på min trivselvikt.

Nu har alltså Kerstin Briseras forskning på periodiska fasta visat att det här är en seriös metod som ger bra resultat – framförallt hos diabetiker. En stor fördel med 5:2 är att väldigt många lyckas fullfölja sin ”diet” under en längre period – kanske just för att den är så enkel att följa.

Värdena för kolesterol, blodtryck, blodsocker och inflammationsmarkörer hos forskningsgruppen har också förbättrats överlag, vilket borde leda till en bättre hälsa även på längre sikt.

Ett är säkert – jag fortsätter och jag är också fortfarande övertygad om att periodisk fasta som metod har kommit för att stanna!

Dela
Tweeta
Maila

2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar