Annons
Marie Tegnér är MåBra:s viktcoach. Eftersom hon själv varit överviktig vet hon vad som krävs för att gå ner i vikt och hålla vikten. Och hon ger dig verktygen till att hitta den rätta motivationen! Här svarar hon på frågor, tipsar om smalrecept och ger kloka råd och inspirerande pep-talk.

Annons

2 år med 5:2

15 mars 2015

Två fantastiska år har gått sen jag blev uppmärksam på 5:2-metoden. Jag blev genast fascinerad över enkelheten i denna livsstil och nu har den blivit en naturlig del av mitt sätt att äta och leva. Jag halvfastar inte längre 2 dagar per vecka utan oftast 1 dag och vissa veckor kan jag också hoppa över. Känner då att jag saknar det välmående jag känner efter en dags fasta. Mig passar det perfekt och det har hjälpt mig att hålla den vikt som jag trivs med.

Dessutom har jag haft den stora glädjen att skriva en bok! ”5:2 för kvinnor” kom ut för snart ett år sen och har sålts i närmare 7000 ex, vilket jag  tycker är fantastiskt! Nu är den dessutom översatt till finska, så jag hoppas att många i vårt grannland ska hitta det förnämliga i att leva med 5:2 och kan använda mina tips och recept som jag delar med mig av i boken. Den svenska boken går fortfarande att köpa förmånligt på MåBras hemsida.

I förrgår var jag hos fenomenala fotograf Jenny Grimsgård som har tagit alla bilderna i boken och hon hade två exemplar kvar av den finska boken, som jag fick för att lotta ut bland mina bloggläsare som kanske har en finsktalande kompis som behöver en puff. Skriv ett mail till mig eller kommentera här på bloggen med ett par rader om varför just du eller din kompis ska vinna boken!

Min nya vikt gör det också lättare att orka träna. Självklart är det lättare att förflytta mig om jag inte släpar på onödig ballast i form av bilringar och bukfett. Orkar jag träna får jag istället mer muskelmassa vilket i sin tur ger mer ork och styrka. Den ska jag använda i nästa vecka då jag i morgon bitti styr kosan mot Playitas på Fuerteventura för ännu en fantastisk MåBraresa! De här resorna är en riktig energikick. Det är underbart att träffa alla positiva och entusiastiska deltagare och instruktörer. Hoppas kunna återkomma därifrån med lite inspirerande bilder.

IMG_2934

Dela
Tweeta
Maila

2 kommentarer
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar